Antwoord
Simpele Lofschotel
Boodschapjes (voor 2 mensjes)
-4 kleine stronkjes witlof
-4 plakjes ham
-4 middelgrote puree aardappels
-kaas (geschikt om te smelten hoeveelheid naar smaak)
-beetje boter
-zout en peper
-event. nootmuskaat
-half glas melk
-paneermeel
Aan het werk.
Lof wassen en het bittere hart er uit snijden (niet bij alle lof nodig.) Als hele stronkjes ongeveer 15 min koken in een pan water met wat zout en nootmuskaat. Aardappels schillen en ruim 20 min koken in water met wat zout. Als de lof klaar is in een vergiet even uit laten lekken en af laten koelen, in de tussentijd zijn de aardappels hopelijk klaar, die afgieten en met de stamper vermorzelen tot puree, onder het stampen een klontje boter en de melk toevoegen en wat zout en peper naar smaak (heb je geen stamper? te lui? puree uit een pakje kan ook maar da's lang zo lekker niet.) Een kleine ovenschaal licht invetten en de puree over de bodem verdelen, vervolgens de stronkjes lof individueel in een plakje ham rollen en op de puree leggen, kaas naar smaak er over (kan gemalen, kan in plakken, maakt allemaal niet uit) en voor het mooie korstje een klein beetje paneermeel overheen strooien. Over voorverwarmen op 200 graden en de schaal in de oven zetten, het is een beetje ovenafhankelijk hoe lang het duurt maar het is klaar als de kaas goed gesmolten is en het paneermeel een mooi lichtbruin korstje geeft.
Dat gaan we dus vanavond maar eten want de pasta was gister aan de beurt.
Dwaallichtjes
Numquid nosti semitas nubium?
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home