dinsdag

Op verzoek

Wat hebben we nodig (voor ongeveer 4 personen):

-1 kilo geaderde runderlappen
-1 grote ui
-flesje bier (donker bier is het lekkerst)
-1 laurierblaadje
-zout
-peper
-half blikje tomatenpuree
-boter of margarine om in te braden
-eetlepel gedroogde peterselie
-half blokje groentebouillon
-braadpan
-sudderplaatje (of een klein gaspitje)
-tijd

Werkwijze:
Runderlappen zo nodig een beetje droogdeppen met een stukje keukenpapier en flink met zout en peper bestrooien en peterselie er over heen verdelen. Ui in grove stukken snijden. Boter/margarine in de braadpan bruin laten worden, vlees gelijk met de uien en het laurierblad in de pan doen en het vlees braden tot het aan twee kanten mooi donker kleurt. Flesje bier, tomatenpuree en blokje bouillon erbij doen en de pan minstens 2 uur op de sudderplaat laten pruttelen. Het lekkerste om het de avond van tevoren klaar te maken en een nachtje in de koelkast te laten staan.

Een restje rode wijn in plaats van bier is ook erg lekker, gewoon water om in te sudderen kan ook eventueel.

Erg lekker met mooie aardappels en bloemkool of spruitjes. Of een mooie stamppot.